18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Otkriveno 22,6 kilograma marihuane u frižideru

PRIJEDOR – Policija je u akciji „Sumrak“ uhapsila M. R. (37) i D. D. (34) iz Prijedora nakon što je kod njih pronašla oko 22,6 kilograma marihuane vrijedne oko 250.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, droga je pronađena u frižideru jednog od osumnjičenih, ali u policiji nisu navodili detalje. Droga je bila zapakovana u više vreća i oblijepljena selotejp trakom.

Izvor blizak istrazi je kazao da je droga izuzetno visokog kvaliteta i pretpostavlja se da je bila namijenjena za inostrano tržište. Osim droge pronađeni su digitalna vaga za mjerenje, drobilica, selotejp i drugi predmeti za pakovanje droge.

Rezultati akcije „Sumrak“ juče su prezentovani na vanrednoj konferenciji za novinare Centra javne bezbjednosti Prijedor. U policiji nisu željeli da otkrivaju identitet osumnjičenih.

Načelnik Centra Dalibor Ivanić kazao je da je ova akcija sprovođena posljednjih nekoliko dana.

– Cilj akcije je bio sprečavanje i otkrivanje preprodaje narkotičkih sredstava na području našeg centra. U okviru akcije pretresene su tri lokacije u Prijedoru. Tom prilikom je pronađena 22,6 kilograma marihuane – rekao je Ivanić.

Istakao je da je ova akcija realizovana u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njegovim  riječima protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj koji će ih teretiti za  neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

U policiji su istakli da se akcija „Sumrak“ nastavlja i da istraga nije završena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se