18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Novih 11 internih provjerivača ISO standarda u kompaniji „Alumina“

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ dobila je nove interne provjerivače iz oblasti sistema kvaliteta. Obuka za interne auditore, u koju je bilo uključeno 11 radnika iz različitih sektora, održana je krajem decembra.

Svi polaznicu su uspješno završili obuku i stekli potrebna znanja i vještine za sprovođenje internih provjera sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa ISO standardima.

Novi interni provjerivači ISO standarda u Kompaniji su Jelena Marić, Stana Mićić, Aleksandar Petrović, Aleksandar Orozović, Aleksandra Kovačević, Rade Ivanović, Darko Petković, Dejan Vidović, Miroslav Janković, Nikola Janjić i Suzana Dragičević. Njima su, na kraju obuke, uručeni sertifikati – diplome internog provjerivača, prema zahtijevima izabranog međunarodnog standarda.

Ove aktivnosti organizovane su u saradnji sa poznatom sertifikacijskom kućom Quality Austria Center, predstavništvo Beograd

Predstavnik rukovodstva kompanije za kvalitet Tanja Janković, kaže da „Alumina“ kroz obuku internih     provjerivača stvara tim koji će biti uključen na daljoj implementaciji standarda i aktivnostima koje će doprinijeti poboljšanju procesa u kompaniji.

„Obuka za interne provjerivače je organizovana s ciljem da se polaznici osposobe za samostalno obavljanje internih porovjera, jer je obaveza svake firme da ima sertifikovane ocjenjivače ukoliko želi da posluje u skladu sa međunarodnim zahtijevima ISO standarda, na međunarodnom tržištu robe i usluga“, ističe Janković, navodeći da u fabrici trenutno ima više od 20 internih provjerivača.

Inače, prije dvije godine je uspješno završena sertifikacija privrednog društva „Alumina“ po standardima ISO 9001:2008, i u skladu sa zahtijevima su definisane osnovne odredbe POLITIKE KVALITETA.

Janković kaže da su primjetna poboljšanja u procesima nakon sertifikacije kompanije, što su konstatovali i predstavnici Quality Austria tokom provjere sistema. Objašnjava da se, po ciklusima sertifikacije, na svakih 12 mjeseci, sprovode nadzorne provjere, najavljujući da će uskoro biti obavljena jedna od tih provjera

„Eksterni audit se očekuje u aprilu, po standardu ISO 9001:2008 i 14001:2006 za sektor Energetika. U narednih     godinu dana našu organizaciju treba da prilagodimo novoj verziji standarda koja je usvojena u decembru 2015. godine kako bi obezbijedili uslove da pređemo na standard ISO 9001:2015, što automatski zahtijeva resertifikaciju ovog privrednog društva“, zaključuje predstavnik rukovodstva kompanije za kvalitet, Tanja Janković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se