10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Naučnici su konačno otkrili pravi razlog zbog kojeg se ljubimo

Novo istraživanje dokazuje da ljubljenje u javnosti nije toliko spontano ni seksi koliko ste mislili…

Jeste li ikad hodali ulicom pod zvjezdanim nebom prije nego vas je djevojka iznenada poljubila? Možda vam se to čini kao spontani iskaz ljubavi, ali to ipak nije slučaj. Štaviše, pravi razlog nije nimalo seksi: ljudi se ljube u javnost kako bi se pokazali pred drugima, pokazalo je novo istraživanje Journal Of Sex Research, piše menshealth.hr.

Istražitelji su pitali više od 300 studenata za komentar o njihovim navikama iskazivanja ljubavi u javnosti i trećina ispitanih je priznala kako su se u prošlosti “ljubili zbog drugih”. Većina muškaraca je pritom htjela popraviti svoj imidž među prijateljima ili jednostavno izgledati dobro pred konkurencijom. Ostali muškarci su rekli kako ljubljenjem u javnosti potvrđuju status njihove veze, a ujedno i svima pokazuju kako njihova djevojka “nije dostupna”. Manji postotak se odlučio na ljubljenje u javnosti kako bi zacementirali početak nove veze.

S druge strane, žene su rekli kako vole izmjenjivati sline u javnosti s muškarcem kako bi učinile druge ljude ljubomornim. A žena će se ljubiti sa ženom kako bi pokazala svoju avanturističku narav, barem kada je seks u pitanju, ili kako bi privukla pažnju drugog muškarca.

Usprkos tome, rezultati istraživanja pokazuju: žene su zabrinute da će se njihova sklonost prema iskazivanju ljubavi u javnosti negativno odraziti na njihov ugled. S druge strane, muškarce za takve stvari jednostavno nije briga. Ustvari, većina njih je rekla kako su dobili ono što su tražili, a tražili su da izgledaju dobro pred drugima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se