15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Najveći na svijetu napadaju Trampa

VAŠINGTON – Oko 100 kompanija, među kojima i Epl, Gugl i Majkrosoft, podnijele su zajedničku tužbu protiv uredbe predsjednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD

Ove kompanije tvrde da ta uredba „znatno šteti američkom poslovanju“.

Među potpisnicima tužbe, koja je juče podneta američkom Apelacionom sudu za Deveti sudski okrug, nalaze se i kompanije Fejsbuk, Tviter, Intel, I-bej, Netfliks i Uber, kao i netehnološke kompanije kao što su Levi Štraus i Čobani, prenosi danas Rojters.

„Ova uredba predstavlja značajno odstupanje od principa pravednosti i predvidivosti koji su upravljali imigracionim sistemom SAD tokom više od 50 godina“, navodi se u tužbi.

Kompanije naglašavaju da, kao rezultat toga, Trampova uredba nanosi veliku štetu američkom poslovanju, inoviranju i privrednom rastu.

Takođe podsjećaju da su imigranti ili njihova djeca osnovali više od 200 kompanija na listi 500 najuspješnijih preduzeća.

Američke tehnološke kompanije, koje zapošljavaju veliki broj ljudi stranog porijekla, među najglasnijim su grupama koje se bune protiv Trampove uredbe o privremenoj zabrani ulaska u SAD za izbjeglice i državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja, napominje britanska agencija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se