23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na takmičenju Generalnog kozulata Republike Srbije u Banjaluci Među 10 najboljih i rad Ane Đurđić iz Zvornika

ZVORNIK – Literarni rad učenice prvog razreda gimnazije zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ Ane Đurđić, izabran je kao jedan od deset najboljih na konkursu koji je organizovao Generalni konzulat Republike Srbije iz Banjaluke, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, na temu „Šta to Srbija treba da znao o meni“.

U obrazloženju koje je od Konzulata stiglo u školu navodi se da je na ovaj način nastavljena tradicija po kojoj učenici ove škole pišu najljepše i najbolje literarne radove. Prošle godine tri učenice ove škole su dobile nagrade za literarne radove na istu temu te im je organizovano nagradno putovanje u Novi Sad. Ana Đurđić kaže da joj je motivacija za pisanje bila upravo činjenica da je na humanitarnom koncertu učenika SŠC „Petar Kočić“ čula rad jedne od nagrađenih učenice Nataše Jasikovac, te je ove godine i sama napisala rad

– U radu sam istakla da je mnogo nas u Republici Srpskoj koji vole Srbiju, te da ona nije samo ono što obuhvataju njene granice. Iako smo mali narod Srbija je pokazala da se za nju zna u cijelom svijetu – rekla je Đurđićeva.
Direktorica škole Biljana Pisić istakla je zadovoljstvo što je ove godine jedan od nagrađenih radove bio iz njihove škole.

– Drago mi je da učenici iz naše škole nastavljaju jednu lijepu tradiciju pisanja dobrih radova, ne samo na ovome, već i na drugim konkursima. Takođe, smo zahvalni Konzulatu na organizaciji konkursa, obrazloženjima nagrađenih radova, te njihovoj odličnoj organizaciji tokom prošlogodišnje turističke posjete Srbiji – istakla je Pisićeva.

Đurđićeva je sa profesoricom Ružicom Pantić pozvana na prijem u Konzulat Republike Srbije u Banjaluci 22.02.2017. godine, kada će biti uručene nagrade najboljim učesnicima takmičenja i predstavljeni detalji njihovog boravka u Srbiji, te termin putovanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se