15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

MUP RS nastavio akciju „Trezor”: Uhapšen zbog pljačke miliona u Banjaluci

BANJALUKA – U nastavku akcije „Trezor“, kojom je MUP RS rasvijetlio seriju teških razbojništava i drugih krivičnih djela, danas je uhapšen Dalibor Marić, kojeg policija dovodi u vezu s pljačkom Komercijalne banke u Banjaluci, iz koje je 2011. godine ukradeno više od milion maraka.Iz MUP-a RS su kratko potvrdili da je osumnjičeni uhapšen ujutru na području Banjaluke, te da se nad njim vrši kriminalistička obrada, pišu Nezavisne novine.

Po nezvaničnim informacijama, on je bio jedan od organizatora ove pljačke, tokom koje su se, podsjetimo, u aprilu 2011. godine razbojnici dovezli u bijelom kombiju obilježenom amblemom jedne zaštitarske agencije, te za oko dva minuta pokupili 1.035.230 KM.

Za tu pljačku već su osuđeni Miljan Reljić i Aljoša Galić, koji su, zajedno s još 13 lica obuhvaćeni akcijom „Trezor“, kojom je rasvijetljeno osam pljački teških dva miliona KM, te dva bombaška napada i jedna pucnjava.

Uz Marića, koji je uhapšen danas, juče su pali Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević te Radenko Žutić.

Po nezvaničnim saznanjima, policija neke od članova organizovane kriminalne grupe, koju čini najmanje 15 osumnjičenih, tereti i za iznude.

Petorka koja je juče uhapšena saslušana je danas u Republičkom javnom tužilaštvu.

Sumnja se da su ovoj grupi, kako su „Nezavisne“ danas objavile, pripadali i odbjegli bivši sudski policajac Vinko Knežević, kao i Dejan Došen i Nevenko Božičić, koji su takođe u bjekstvu.

Policija smatra da su članovi grupe i Meho Adrović, Đorđe i Slaviša Ćulum, Aljoša Galić, Milan Reljić i Vojislav Šešum, od kojih je većina već u zatvoru.

Prema podacima iz policije, ova grupa harala je od 2004. do 2011. godine, i to na području Banjaluke i Prijedora, gdje su im na meti bile banke i pošte, ali su znali napasti i transport novca.

Uz osam pljački, članove policija tereti i za pucnjavu u kojoj je u kafiću „Kings“ na Laušu 2008. godine ranjen Bojan Mrđan, kao i za dvije eksplozije – pod vozilom Milenke Vučen te ispred „Shakersa“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se