2 C
Zvornik
20. април 2024.

Mladić stradao dan pred prosidbu

KOSTOLAC – Na površinskom ugljenokopu „Drmno“ kod Kostolca, u srijedu popodne pomoćnik bageriste Dušan Suzić (32) pronađen je mrtav. Tijelo su pronašle njegove kolege, oko 15.30, na bageru na kojem je radio na čišćenju trake. Prema prvim rezultatima istrage, uočeni su povrede glave i prelom noge, ali zasada nije poznato kako su rane nastale.U toku je kontrola koja treba da utvrdi da li je radniku pozlilo, pa je pao na traku i zadobio smrtonosne povrede, ili ga je traka zahvatila dok je čistio mašinu.Više detalja o okolnostima ove tragedije znaće se nakon obdukcije tijela, koju je naložilo Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu. U ogranku TE-KO Kostolac rekli su da je radnik nastradao na rotornom bageru „SRS 1300“.

– Do nesreće je došlo na kraju prve smene, pre pripreme mašine za primopredaju drugoj smeni. Sve nadležne službe obavile su uviđaj, a posle istrage nadležnih inspekcija biće poznati uzroci nesreće – navedeno je u zvaničnom saopštenju dostavljenom „Novostima“.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan, najvjerovatnije, nije isključio traku, što je neophodno da se uradi prije početka njenog čišćenja. Kako su nam rekle neke njegove kolege, neposredno prije nesreće on je bio vidno raspoložen, jer je uveče trebalo da bude na rođendanskoj proslavi svoje djevojke.

– Tada nam se poverio da planira da je zaprosi, što je sve nas obradovalo. Nismo ni slutili da će samo nekoliko sati kasnije da nastrada – rekao je jedan od njegovih kolega.

Dušanovo tijelo nađeno je na velikoj visini na bageru. On je ležao na stomaku i jasno je bilo da mu je noga slomljena, jer je bila u neprirodnom položaju.

– Odmah smo obavijestili rukovodioce, a oni EPS. Ubrzo su na lice mjesta stigle policija i Hitna pomoć, ali Dušanu, nažalost, nije bilo spasa – kažu šokirane kolege.

Nakon pronalaska tijela i dolaska policije i Hitne pomoći, na lice mjesta stigli su i mrtvozornici, koji su preuzeli tijelo sa bagera i uputili ih na obdukciju, koja će se obaviti u požarevačkoj Opštoj bolnici.

Radnici na kopu „Drmno“ u šoku su zbog Dušanove pogibije.

– Bio je vredan radnik i sjajan kolega. Uvek je bio dobro raspoložen, pa je zato bio omiljen među nama. Svi smo se radovali kad nam je rekao da planira ženidbu, a sad se spremamo za njegovu sahranu – rekle su ožalošćene kolege, prenose Večernje novosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se