1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Magla u Semberiji, poledica u planinskim krajevima

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, a u kotlinama i duž riječnih tokova viljdivost je mjestimično smanjena zbog magle, naročito na području Semberije, dok u planinskim predjelima ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na relaciji Prijedor-Brod danas i sutra od 4.00 do 12.00 časova u policijskoj pratnji kretaće se vangabaritni prevoz, pa iz Auto-moto saveza Srpske vozače upozoravaju da budu oprezni i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog terenskih inženjersko-geoloških radova na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići do 20. februara saobraćaće se jednom trakom naizmjenično, od 7.00 do 17.00 časova.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima.

Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja „Mahovljani“ zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice /lokalitet Mahovljanske petlje/, od 23.00 do 5.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta.

Izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH vidljivost je jutros, zbog magle, smanjena na putevima od Orašja prema Tuzli, Gradačcu i Odžaku, kao i na dionicama u sjeverozapadnim krajevima.

Na dionicama Drežnica-Mostar i Mostar-Gnojnice upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Neophodan je oprez zbog učestalih odrona, posebno na magistralnim putevima Jajce-Banjaluka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, kao i na regionalnom putu Travnik-Kneževo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Tokom dana povremeno se saobraća usporeno na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se