23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izetbegović-Softić: Odluka o pokretanju revizije tužbe naredne sedmice

Takozvani agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde Sakib Softić najavio je da bi odluka o pokretanju revizije tužbe protiv Srbije trebalo da bude donesena naredne sedmice.

Softić je rekao da je danas u Predsjedništvu BiH u Sarajevu razgovarao sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem o pokretanju revizije tužbe.

– Dogovorili smo se da je odluka o pokretanju ili nepokretanju revizija tužbe u nadležnosti Izetbegovića, kao izabranog predsjednika naroda, i da će on o donošenju bilo kakve odluke pribaviti mišljenje većeg broja ljudi iz političkog i javnog života, Bošnjaka i nebošnjaka – rekao je Softić za „Avaz“.

On je istakao da je njegova uloga da sa domaćim i međunarodnim ekspertima da mišljenje o tome „kako stvari stoje pravno“.

– Dakle, mi ne donosimo odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, to čine izabrani predstavnici naroda, a mi samo prezentujemo objektivno kako stvari stoje pravno – rekao je on.

Softić kaže da ima napisan tekst aplikacije koji treba još dotjerati.

– Ona je u posljednjoj fazi dorade. Kad bude gotovo, nekad do polovine iduće sedmice, onda ćemo odlučivati o stvarima, svako u okviru svoje nadležnosti – dodao je Softić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se