23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dva srebra za zvorničke srednjoškolce u Sloveniji

ZVORNIK – Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ osvojili su dva srebrna priznanja na međunarodnom Sajmu turizma koji je održan u Ljubljani, za projekte „Zvornički izvori vode“ i „Turistički potencijali grada Zvornika“.

Ovo je jedanaesta godina kako zvornički srednjoškolci nastupaju i osvajaju nagrade na Sajmu na kome se okupljaju srednje škole iz zemalja regiona. Prema riječima direktorice škole Biljane Pisić posjetioci su bili veoma zainteresovani za turističke potencijale Zvornika.

– Zadovoljni smo nastupom naših učenika i profesora. Mnogi su se raspitivali za potencijale našeg kraja, što su učenici uspješno i prezentovali. Organizacija sajma je bila na visokom nivou. Posebno samo zahvalni našim domaćinima, srednjoj školi „Srečko Kosovel“ iz Sežane koji su nam obezbijedili smještaj i boravak – istakla je Pisićeva i dodala da od 2007. godine sarađuju sa ovom školom i međusobno provode projekte u Sežani i Zvorniku.

Učenike su u izradi projekata i za nastup na Sajmu pripramale profesorice Elizabeta Jevtić i Julijana Tuševljaković.

Sajam turizma održan je pod motom „Više znanja za više turizma“, u organizaciji TO Slovenije koja je učesnicima obezbijedila i turističko razgledanje Ljubljane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se