9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Dragan Mektić: Referendum o Danu RS najveća glupost

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je juče da je referendum o Danu RS najveća glupost i da to nikada nije podržao.

– Najveća glupost koju je Milorad Dodik uradio i koju nikada nisam podržao je referendum. Nisam izašao na referendum, evo sada prvi put govorim – rekao je Mektić za sarajevski portal „Vijesti“.

On je dodao da ni sutra ne bi izašao na takvu vrstu referenduma, ističući da ga je Dodik organizovao u svrhu vlastitih interesa, kao što je sada i Bakir Izetbegović odlučivao o reviziji presude po tužbi protiv Srbije.

– Najava podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije je lična odluka Bakira Izetbegovića, koji ima neku vrstu patološke mržnje prema Srbima i ne smije se dozvoliti derogiranje Ustava i zakona, niti odlučivanje o važnim pitanjima u BiH na neformalnim druženjima ljudi sumnjive prošlosti, posebno ratne. To nije odluka, niti stav bošnjačkog naroda, ni SDA – rekao je Mektić i dodao da nije za to da srpski predstavnici izlaze iz institucija BiH, niti da ih iko istjera, jer koliko god prava u BiH imaju Bošnjaci i Hrvati, toliko imaju i Srbi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se