8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Došao da odšlepa auto i poginuo

Gračanica – Radnik šlep-službe „Samčo“ iz Lukavca Dino Kurtić (27) poginuo je juče ujutro kada ga je, dok je na kamion utovarivao automobil oštećen u sudaru, uradio „pasat“ koji je vozio Nedim A. (26).

Tragedija se desila u 2.50 časova u Gnojnica Polju kod Lukavca. Saznajemo da je vozaču „pasata“ izuzeta krv jer se sumnja da je vozio pijan.

Pogibiji Kurtića prethodio je sudar „forda fijeste“ i „golfa 2“ u kome je povrijeđen vozač „golfa“ R. N. (48) iz Lukavca koji je prevezen u tuzlansku bolnicu. Za volanom „fijeste“ bio je M. O. (38) iz Lukavca, a oba vozila su oštećena. Upravo zbog toga nesrećni Kurtić vozilom šlep-službe je došao na mjesto te nesreće kako bi vozila  sklonio sa puta.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Kurtić po dolasku na mjesto sudara u Gnojnica Polju propisno obilježio mjesto nesreće kako bi vozačima skrenuo pažnju da se tu izvode radovi.

– Bez problema je utovario i odvezao jedno vozilo, a potom se vratio po drugo. Kada je krenuo da utovari drugo vozilo  naletio je „pasat“ i  udario u kamion šlep-službe, a zatim se odbio i pokupio Dinu. Nakon toga „pasat“ se prevrnuo još nekoliko puta – kazao je novinarima Samir Alamili koji je radio sa stradalim.

Dodao je da je odmah nakon nesreće pritrčao kolegi, ali da se više ničega ne sjeća jer ga je sve to strašno pogodilo i šokiralo. Prema njegovim riječima oni su imali fluorescentne prsluke i bila je upaljena rotacija pa mu nije jasno kako je „pasat“ udario u njih. Jedan od radnika šlep-službe „Samčo“, ne želeći da se predstavi,  kazao je da je tokom uviđaja čuo da je „pasat“ jurio oko 150 kilometara na čas i da su mladići u njemu bili pijani. On je rekao, da  je vozaču „pasata“ izmjereno 1,8 promila alkohola u krvi.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić potvrdio je da je radnik šlep-službe poginuo kada je na njega naletio „pasat“.

– Okolnosti nesreće još se istražuju i više podataka znaćemo nakon završetka uviđaja i istrage – rekao je Izudin Šarić.

Zaposlenje

Prijatelji Dine Kurtića ispričali su da je on prije nego se zaposlio u šlep službu „Samčo“ radio kao vozač za jednu američku firmu u Avganistanu.

– Za firmu „Samčo“ počeo je raditi prije dvadesetak dana. Dino je nakon povratka iz Avganistana dugo bio bez posla. Zahvaljujući prijateljstvu sa radnicima iz šlep-službe počeo je za njih da radi – rekao je ovaj poznanik nastradalog, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se