14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Srpska nikada neće biti dio tužbe protiv Srbije

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska nikada neće pristati da bude dio bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je riječ o neovlaštenom postupanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića s ciljem rušenja Srpske.

Uoči sutrašnjeg sastanka u Beogradu sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Dodik je naveo da je Međunarodni sud pravde u Hagu već rekao svoje mišljenje o navodnoj tužbi BiH – koja nikada nije bila tužba BiH, jer Republika Srpska nikada nije na to pristala.
Priča o reviziji je nelegalna, protivustavna i protivdejtonska, a njen jedini cilj je rušenje Srpske što su tokom prvog postupka u Hagu javno potvrdili bošnjački agenti, advokati i njihov američki zatupnik Frensis Bojl.

„Rekao je da cilj te tužbe nije da se pribavi stotine milijardi, koliko bi Srbija mogla navodno da plati BiH, nego je cilj da se napravi najozbiljnija platforma da bi se srušila Republika Srpska i to je njima i danas cilj. Zato je važno što ćemo imati razgovor sutra u Srbiji, jer želimo upravo da kažemo da je to sa pravnog stanovišta neodrživo i neće se ni desiti“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se