1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Neprihvatljiva i pogubna tužba protiv Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je revizija tužbe protiv Srbije, koju najavljuje bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, apsolutno neprihvatljiva i pogubna po buduće odnose u samoj BiH, ali i u regionu.

– BiH ni u prvom postupku, koji, takođe, nije bio legitiman, nije imala relevantne dokaze protiv Srbije, tako da apsolutno ne vjerujem da je u međuvremenu došlo do bilo kakvih „novih“ dokaza. Ali, ovo što je naumio bošnjački član Predsjedništva je jak dokaz da oni kojima su „usta puna“ BiH uporno i sistematično rade upravo na njenom rušenju, ili bar na pokušaju istjerivanja svih nemuslimana iz BiH – istakao je Dodik.

On je pozvao predstavnike SDS-a, PDP-a i NDP-a, koji su u koaliciji sa SDA i Bakirom Izetbegovićem na nivou BiH, da bez odlaganja napuste zajedničke institucije BiH do isteka roka predviđenog za mogućnost obnove postupka protiv Srbije, ne čekajući da bošnjački politički vrh donese odluku o pokretanju nelegitimne tužbe protiv Srbije.

– Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS, PDP i NDP da trajno napuste zajedničke institucije BiH, što će učiniti i predstavnici SNSD-a. Mislim da oklijevanje stranaka takozvanog Saveza za promjene ohrabruje samog Izetbegovića u ovom, po regionalnu stabilnost, riskantnom i potpuno nepotrebnom potezu – upozorio je predsjednik Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se