15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas toplo i vjetrovito

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje toplo i vjetrovito vrijeme.
Tokom dana preovladavaće toplo, vjetrovito i promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Najtoplije će biti u Krajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U prvom dijelu dana duvaće slab do umjeren jugo, a popodne će jačati, pogotovo u Krajini gdje će povremeno biti jakih udara.

Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do šest, u višim predjelima na istoku oko minus pet, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme sa umjerenom oblačnošću.

Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus sedam stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 7.00 časova.

U Kalinoviku su izmjerena minus četiri stepena, u Drvaru, Gacku i Nevesinju minus tri, na Han Pijesku, u Rudom, Driniću, Višegradu, Bileći, Šipovu i Istočnom Sarajevu minus dva, u Prijedoru, na Čemernu i u Foči minus jedan.

U Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Čajniču, Novom Gradu, Sarajevu i Stocu u 7.00 časova bilo je nula stepeni, u Doboju i Srebrenici jedan, u Mostaru, Srpcu i Krupi na Uni dva, u Bijeljini, Gradišci i Trebinju tri, u Zvorniku četiri i na Mrakovici pet stepeni.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Han Pijesku iznosi 14 centimetara, na Čemernu 12, na Sokocu deset, u Driniću osam i u Kalinoviku dva centimetra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se