20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanović: Srpska za saradnju sa novom američkom administracijom

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović je na svečanom radnom ručku u Vašingtonu, koji je okupio istaknute predstavnike političkog i javnog života zemalja jugoistočne Evrope, upoznala okupljene o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te istakla punu opredijeljenost Vlade Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom.

Na svečanom radnom ručku “Balkan Leadership Luncheon” okupljenima su se obratili domaćin skupa američki kongresmen Robert Aderholt, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Srn2017 2 3 1146417 1 1

Cvijanovićeva je naglasila da reforme koje Vlada Republike Srpske provodi pokazuju ozbiljan pristup i potpunu opredijeljenost podsticanju održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranje novih radnih mjesta.

Ona je ukazala na potrebu čvršće ekonomske povezanosti zemalja regiona s ciljem povećanja konkurentnosti i podsticanja privrednih aktivnosti.

Cvijanovićeva je istakla da Vlada Srpske predano radi na procesu pridruživanja Evropskoj uniji, naglasivši da je Srpska uvijek otvorena za konstruktivne razgovore i procese na evropskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i poštivanje Dejtonskog sporazuma.

Ona je ukazala i na različite bezbjednosne izazove sa kojima se susreću zemlje regiona, ali i svijeta, istakavši da terorizam predstavlja globalnu prijetnju.

Premijer Srpske je naglasila da je Vlada Srpske čvrsto opredijeljena da, u partnepstvu sa svim progresivnim snagama, djeluje na suzbijanju ove bezbjednosne prijetnje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se