23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Crnadak gasi požar u PDP-u

BANJALUKA – Odluke u Gradskom odboru PDP-a Banjaluka ubuduće će donositi Igor Crnadak koji je na čelu radne grupe čiji je zadatak reorganizacija najvećeg stranačkog odbora, piše Glas Srpske.

Taj zadatak povjeren je Crnatku nakon što se sa čela banjalučkog PDP-a povukao Zoran Talić koji je napustio stranku zajedno sa koleginicom iz gradske Skupštine Tatjanom Čičić-Odžaković.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je prije dva i po mjeseca donesena odluka o imenovanju radne grupe za reorganizaciju odbora u Banjaluci.

– Radna grupa ima rok da do maja završi posao u vezi sa reorganizacijom. Na njenom čelu je Crnadak i on će donositi odluke iz nadležnosti odbora. Pored Crnatka, članovi radne grupe su i odbornici u gradskoj Skupštini  i drugi funkcioneri. Za sada ne znam ko bi mogao biti novi predsjednik banjalučkog PDP-a. Neću se miješati u izbor, niti ću u tome učestvovati – kazao je Borenović.

Radna grupa je na jučerašnjem sastanku u Banjaluci razmatrala podjelu zadataka u vezi sa reorganizacijom odbora.

Problemi u banjalučkom PDP-u počeli su da izbijaju na površinu nakon poraza na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Stranački vrh je izrazio nezadovoljstvo rezultatom za koje je kao najodgovornijeg smatrao Talića i donio odluku da bude formirana radna grupa za reorganizaciju banjalučkog odbora. Talić se nije slagao ni sa imenovanjem radne grupe jer je smatrao da vrh PDP-a ne cijeni sve što je uradio za stranku i iznio optužbe da nisu imali podršku u kampanji za izbore.

Talić je u otvorenom pismu građanima obrazložio svoju odluku da napusti PDP i obrušio se na Borenovića i njegove najbliže saradnike. On ih je optužio da rade isključivo u sopstvenom interesu, a da PDP preživljava kao politička ljuštura nekadašnjeg PDP-a. Odlaskom Talića i Čičić-Odžaković, PDP je pao na samo jednog odbornika u gradskoj Skupštini – Draška Stanivukovića.

Talić, koji je bio predvodnik mladih snaga PDP-a, nije objelodanio kojim će putem krenuti u nastavku političke karijere. Za sada je poznato da će on i Čičić-Odžaković ubuduće djelovati kao nezavisni odbornici u banjalučkoj skupštini, a spekuliše se da će formirati novi klub. Talić je bio na čelu banjalučkog PDP-a od sredine 2015. godine.

Radne grupe

Branislav Borenović je rekao da su formirane četiri radne grupe za reorganizaciju odbora u kojima nisu postignuti očekivani rezultati na lokalnim izborima.

– Formirane su radne grupe za Banjaluku, Doboj, Zvornik i Prijedor. Oni imaju rok da do maja završe svoj posao i da predlože novu organizaciju stranke u ovim gradovima – kazao je Borenović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se