14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Čitanje lica: Oca predstavlja lijeva strana lica, majku desna

Čitanje lica kao tehnika dijagnostike, koja se na kineskom naziva mien shiang, vuče korijene iz drevne Kine. U to su vrijeme liječnici tu tehniku koristili kako bi po elementima lica procijenili prevladava li kod čovjeka jing ili jang energija te postoje li blokade za protok životne energije.

Kad čitamo s lica, gledamo njegov oblik, veličinu lica, boju tena, kao i oblik, veličinu i položaj svakog pojedinog dijela lica, ali i madeže, bore, tamne crte, udubljenja i slično.

Obratite pozornost i na simetriju dvije strane lica. Lijeva predstavlja unutrašnje, privatno ja i uticaj oca. Desna strana predstavlja vanjsku stranu, javni dio ličnosti i uticaj majke.

Uši govore o sklonosti preuzimanju rizika, dugovječnosti i strahovima. Male karakteriziraju introvertnu i opreznu osobu, dok su velike uši specifične za rođene vođe i društvene osobe.

Linija kose može nam otkriti koliko smo dobro bili socijalizirani u odgovoru na nadležnost i utjecaj roditelja.

Zakrivljena linija na čelu tipična je za fer i milostive ljude u poslovanju. Vrijedi i obrnuto, to mogu biti jako odani i požrtvovni zaposlenici. Talentirani sportaši mogu imati malo čelo, a među njima je većina košarkaša i nogometaša.

Ako pogledate čela ljudi koji studiraju likovnu umjetnost, većina će imati zakrivljeno. Ako je taj dio lica dominantan, riječ je o inteligentnoj osobi, čak i genijalcu.

Široko razmaknute oči ima osoba koja uvijek ima širu sliku, odličnu memorije i otvorena je za različite ideje. Može biti pomalo naivna ili imati problema s kontrolom emocija i ćudljivim ponašanjem.

Blisko postavljene oči karakteristične su za društvene i zabavne ljude. Vrlo su sposobni analitičari sa smislom za detalje, no presnažan ego često im onemogućuje da postanu inovativni vođe. Ponekad mogu postati i vrlo naporni borci za svoje ideje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se