15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Bugarski general: Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov, rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

On kaže da dok Bugarska, kao članica NATO, ima problem s naoružavanjem, Srbija od Rusije dobija besplatno moderno naoružanje.

Kirov je za bugarski Radio Fokus rekao da se tenzije između NATO i Rusije razvijaju opasno blizu Bugarske i da će nesumnjivo uticati na situaciju u regionu. Prema njegovim rečima, Rusija operacije NATO u Crnom moru smatra agresivnim i uzvratiće.

„Očigledno je da je ovo igra nerava, koja će biti nastavljena i u budućnosti. Možemo samo da se nadamo da su živci na obe strane dovoljno jaki i izdržljivi i da neće biti daljeg razvoja i provokacija, koji bi izazvali vojni sukob“, rekao je Kirov.

On je dodao da, zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo da prati razvoj događaja i da posebnu pažnju posveti vojsci.

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo, dodajući da je ispalo da je Srbija okružena zemljama članicama NATO, ali da prima vojnu pomoć od Rusije.

„Bugarska, kao članica NATO, ima problema sa ponovnim naoružavanjem, a Srbija prima modernu borbenu opremu besplatno, kao i moderne avione i projektile. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu“, rekao je Kirov.

Bivši šef obaveštajaca Bugarske je izjavio da smatra da će problem Srbije sa Kosovom i Metohijom trajati još dugo i istakao da bi Bugarska trebalo da bude nervozna zbog ovih procesa koji se dešavaju u njenoj blizini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se