-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Andrej Mlakar, vojni analitičar: Pedi Ešdaun bi mogao da govori o zločinima OVK

PRIŠTINA – Vojno-politički komentator Andrej Mlakar izjavio je da je ubijeđen da je veći dio terorističke Oslobodilačke vojske Kosova bio razbijen i protjeran u Albaniju u septembru 1998. godine, ali da je ulazak verifikacione misije, u kojoj su Britanci prvi put bili angažovani kao posmatrači, spasio tada OVK od sloma.

On je rekao i da bi bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, koji je „šetao među liderima OVK-a na Kosmetu i bio njihov stalni gost“ imao šta da kaže o zločinima OVK, te da on nije jedini stranac koji bi o tome mogao da svjedoči pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

– Zvanična uloga Britanaca bila je da nadgledaju primirje, ali su oni svoje prisustvo iskoristili za druge stvari – rekao je Mlakar.

Britanac Džon Harison, bivši pripadnik OVK, za zasluge tokom rata na Kosovu dobio je najviša priznanja od te kvazi-države, ali i ulicu u Prizrenu. Prije par dana oglasio se i na „Fejsbuku“, gdje je objavio „da je spreman da dođe da pomogne svojim saborcima iz OVK ako zatreba“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se