18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Alumina“ i „Rudnik Banovići“ potpisali ugovor vrijedan oko 16 miliona maraka

ZVORNIK – Predstavnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja „Banovići“ potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji za 2017. godinu, vrijedan oko 16 miliona KM.

Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i generalni direktor Rudnika „Banovići“ Munever Čergić.

Prema ovom ugovoru, Rudnik „Banovići“ će tokom ove godine isporučiti oko 160.000 tona uglja za potrebe rada „Alumine“.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika istakao je da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor sa aspekta energetskog obezbjeđenja rada fabrike.

„Ovim ugovorom obezbjeđujemo potrebne količine uglja za rad naših energetskih postrojenja“, rekao je Motika, navodeći da fabrika u svom procesu rada koristi dva kotla na čvrsto gorivo – ugalj.

Motika je rekao da „Alumini“ mnogo znači saradnja sa Rudnikom „Banovići“, jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje, ističući da dogovorena dinamika od 700 tona uglja na dnevnom nivou, zadovoljava kapacitete proizvodnje koju je „Alumina“ planirala u 2017. godini.

Generalni direktor Rudnika „Banovići“ Munever Čergić je izrazio zadovoljstvo poslovnom saradnjom sa zvorničkom kompanijom.

„Nama je „Alumina“ veoma bitan potrošač i poslije „Elektroprivrede“ BiH, fabrika u Zvorniku je naš najveći kupac“, naveo je Čergić, dodajući da se „Alumini“ u 2017. planira isporučiti oko 160.000 tona uglja, što je oko deset odsto godišnje proizvodnje uglja.

Ovo je peta godina kako Rudnik „Banovići“ i „Alumina“ potpisuju poslovne ugovore.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se