4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Veterani OVK pripremaju otmice srpskih zvaničnika

BEOGRAD – Veteran i terorističke albanske OVK kuju planove za otmice predstavnika srpskih vlasti, koji bi posjetili Kosovo i Metohiju, kako bi ucjenama izdejstvovali puštanje na slobodu Ramuša Haradinaja i povlačenje srpske optužnice protiv njega za ratne zločine, pišu „Večernje novosti“.

Prema obavještajnim podacima, nekadašnje perjanice OVK komunicirale su preko društvenih mreža, a neki od njih su porijeklom iz Preševa i Bujanovca, na jugu Srbije.

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun juče je izjavio da ima nagovještaja da bi ekstremni Albanci, a posebno bivši pripadnici OVK, mogli da preduzmu neke nasilne akcije.

On je rekao da analiza nije izvedena na osnovu paušalnih ocjena i da je bezbjednosna situacija veoma osjetljiva, pogotovo zbog prisustva pripadnika radikalnih islamista na Kosovu i Metohiji.

Bivši komandant terorističke Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu po potjernici MUP-a Srbije zbog optužbi koje ga terete za zločine nad civilima i pripadnicima srpske vojske i policije na Kosovu i Metohiji.

Potjernicu za Haradinajem raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije 2004. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se