9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Srušio se turski avion, poginulo 37 osoba, uništene 32 zgrade (video)

Najmanje 37 osoba su poginule kada se teretni avion srušio u naseljenom području u neposrednoj blizini glavnog aerodroma u Kirgistanu, saopštile su vlaste te zemlje.

Prema navodima, avion tipa Boing 747 pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prestonice Biškek, usmrtivši najmanje 15 osoba u naseljenom području u blizini aerodroma, kao i 17 osoba u avionu.

Avion je pao oko 7.30 časova po lokalnom vremenu u selu Daša-Su. Vidljivost je bila loša zbog ledene magle, ali tačan uzrok nesreće još nije zvanično saopšten. Vjeruje se da je avion bio star oko 14 godina.

Uništene su 32 zgrade. Kako navode tamošnje agencije, avion je prilikom slijetanja promašio pistu, zakačio ogradu repom i zatim pao na naseljeno mjesto u blizini aerodroma.

Dodaje se da naselje Avijator, koje se nalazi u blizini aerodroma ima više od 40 kuća. Iako je saopšteno da avion pripada kompaniji Turkiš erlajns, ambasada Turske u Rusiji demantuje tu informaciju i navodi da je vlasnik „boinga“ privatna kompanija ACT.

Kirgistanska vlada je saopštila da je ova kompanija obavljala posao za Turkiš erlajns, ali se ovaj poznati avioprevoznik distancirao od incidenta.

Lokalne službe za vanredne situacije nalaze se na mjestu nesreće, prenosi AP.

[mom_video type=“youtube“ id=“WOrnaiIKM88″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se