18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SDS ne podržava uvođenje sankcija Dodiku

Srpska demokratska stranka ne podržava uvođenje bilo kakvih sankcija prema bilo kome, iz bilo kojeg dijela BiH, jer smatra da se na taj način ne mogu rješavati ili usmjeravati određena pitanja, izjavio je potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom sankcija koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

„Bez obzira što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jedan od naših političkih protivnika, što se sa njim ne slažemo oko mnogo toga u vezi sa vođenjem politike u Srpskoj jer smatramo da je vodi u opasnom smjeru, SDS i ja ne podržavamo uvođenje bilo kakvih sankcija i to je naš principijelan stav“, rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Šarović je naveo da stranka kojoj pripada ima dugo i negativno iskustvo u vezi sa uvođenjem sankcija. On je istakao da je SDS pod sankcijama SAD, EU, OHR-a i nekih pojedinačnih zemalja bila 12 godina.

„SDS je na neki način još pod sankcijama SAD, a neki od nas i pojedinačno. Јa sam lično pod sankcijama više od osam godina i otuda je naš principijelan stav da ne podržavamo uvođenje bilo kakvih sankcija prema bilo kome iz bilo kojeg dijela BiH“, naglasio je Šarović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se