18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Nastup KUD-a „Sveti Sava“ u okviru „Svetosavske nedjelje 2017“

ZVORNIK – U okviru „Svetosavske nedjelje 2017“ sinoć su u prepunoj sali Doma omladine koncert održali članovi Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“.

Dragan Golić, predsjednik društva, rekao je da ovaj KUD svake godine tradicionalno, povodom Savindana, priređuje koncert narodnih igara.

– Ponosni smo što nosimo ime našeg prosvetitelja Svetog Save i zato ovaj praznik slavimo na poseban način. Večeras je to koncert u Domu omladine na kome su nastupili članovi Prvog izvođačkog ansambla i jedan Dječiji ansambl, a u četvrtak, 26. januara, na našem koncertu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ nastupiće Škola folklora i tri dječija ansambla. Večeras je publika mogla da vidi igre iz Mačve, iz Sarajevskog polja, Crnorječja i iz okoline Pirota, dok su mlađi članovi odigrali igre iz Ponišavlja i igre iz Srbije – rekao je Golić.

Golić je podsjetio da KUD „Sveti Sava“ radi preko 20 godina, te da su od prvog dana pristupili radu ozbiljnije i sa željom da stvaraju nešto što će trajati. Pune sale i aplauzi dokaz su da su u tome uspjeli.

„Svetosavska nedjelja“ nastavlja se danas u Domu omladine gdje će u 17:00 sati biti održan tradicionalni Izbor sportiste godine grada Zvornika. U četvrtak, 26. januara, biće Svetosavska akademija na kojoj će o Svetom Savi besjediti Stanislav Tomić, profesor iz Zvornika. U okviru Svetosavske akademije, učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra izvešće dramski i recitatorski program, a nastupiće i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Na Savindan, 27. januara, u svim hramovima biće služene svete liturgije, a u školama proslavljena školska slava.

Manifestacija se završava u subotu, 28. januara, Svetosavskim balom u motelu „Laguna“ na kome će gost biti beogradska glumica Biljana Đurović.

Prethodno će u Rekreativno-sportskom centru biti organizovan Svetosavski turnir u ženskoj odbojci za pionirke na kome će učestvovati ekipe iz Srbije i Republike Srpske.

Organizatori „Svetosavske nedjelje 2017“ su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Zvornik, Srpska pravoslavna crkva i Dom omladine, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se