10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Na meti hakera internet stranice predsjednika i Vlade Srpske

Zvanične internet stranice predsjednika Republike Srpske i Vlade Srpske od rano jutros su meta hakerskih napada, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Republike i u Vladi Srpske.

Na udaru hakera od jutros je i zvanična internet stranica Saveza nezavisnih socijaldemokrata, rečeno je u ovoj stranci.

Nadležne službe za sada uspijevaju da ove internet stranice održe u funkciji.

Republika Srpska danas slavi 25. rođendan, u sjećanje na 9. januar 1992. godine kada je osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Rajčević: Biće izvršena analiza

Odjeljenju za informacionu bezbjednost pri Agenciji za informaciono društvo Republike Srpske jutros je prijavljen pojačan intenzitet saobraćaja sa određenih IP adresa gdje su meta napada bili portali predsjednika Republike Srpske, Vlade, kao i još neki sajtovi, potvrdio je direktor Agencije za informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević je rekao da u interesu istrage za sada ne bi navodio sa kojih je to IP adresa dolazio pojačan saobraćaj, te dodao da pripadnici Odjeljenja za informacionu bezbjednost u Sekretarijatu Vlade Srpske istražuju cijeli slučaj.

– Mi ćemo analizirati tokom dana sve logove da vidimo sa kojih je IP adresa stizao pojačan intezitet saobraćaja – naveo je Rajčević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se