5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Milana Mijatović prva doplivala do Časnog krsta

ZVORNIK – Pobjednica ovogodišnjeg plivanja za Časni krst na Zvorničkom jezeru je osamnaestogodišnja Milana Mijatović iz Čelopeka kod Zvornika koja je bila jedina djevojka među 20 učesnika.

Sveštenik Rade Tešić uručio joj je veliki srebreni krst, dar zlatare „Dimitrić“, koji je osveštan danas, na Bogojavljenje.

– Dugo već mi je bila želja da plivam na Bogojavljenje i ove godine sam odlučila da učestvujem. Iako su niske temperature izdržalo se i nije bilo strašno – rekla je Milana koja je učenica četvrtog razreda Saobraćajne škole.

Tešić je podsjetio da je ovo šesto plivanje za Časni krst koje organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Sveti Stefan – Zvornik i zvornički Rafting klub „Eko Drina“.

– Sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva vladike Hrizostoma danas smo plivali šesti put za Časni krst povodom praznika Bogojavljenja kada se Bog javio ljudima na zemlji, a to je praznik krštenja Gospoda Isusa Hrista. Takmičari koji su učestvovali bili su iz Zvornika, Vlasenice, Bijeljine, Novog Sada i okolnih mjesta – rekao je Tešić.

Prije plivanja u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Svetom Stefanu (Mlađevac) služena je sveta liturgija, a potom je na platou Rafting kluba na Zvorničkom jezeru obavljeno blagosiljanje plivača. Sve prijavljene pregledao je doktor koji je na osnovu pregleda odobrio njihovo učestvovanje. Za publiku koja je bodrila plivače bilo je obezbjeđeno posluženje – toplo vino.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se