23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kalesija: Majka i sin preminuli od trovanja ugljen-monoksidom, rođak našao tijela

TUZLA – Obdukcija tijela Mine Hujdur /70/ i njenog sina Ekrema /27/ iz mjesta Gornje Hrasno kod Kalesije pokazala je da su preminuli od trovanja ugljen-monoksidom, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Oni su 21. januara pronađeni mrtvi u kupatilu porodične kuće, nakon čega je na teren izašao i dežurni tužilac kantonalnog Tužilaštva koji je naredio obdukciju, javlja Srna.

Prije obdukcije sumnjalo se da su sin i majka nastradali od strujnog udara.

Tijela sedamdesetogodišnje Mine i njenog dvadesetsedmogodišnjeg sina Ekrema Hujdura, u kupatilu kuće u kojoj su živjeli u kalesijskom selu Gornje Hrasno, pronašao je rođak, potvrdili su mještani, javljaju Nezavisne novine.

I danas se istraživao precizan uzrok smrti, a kako je potvrđeno, oni su pronađeni juče, nešto prije 17 sati, gdje je tijela uočio bliži rođak, nakon što je provalio ulazna vrata kuće.

Ova stravična tragedija se dogodila nakon što se Ekrem, koji je radio na pilani u mjestu Babajići, vratio sa posla.

Kako su dodali izvori iz policije, ovaj slučaj policiji je prijavljen u 16.40.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija i dežurni kantonalni tužilac.

Mještani kažu da su se nedavno oporavili od jedne tragedije, a sada ih je zadesila još veća.

Podsjećaju da je prije nešto više od godinu dana mještanka Arnela Hujdur (25) u smrt skočila s prozora poslovnostambenog objekta „Piemonte“ u Kalesiji.

Prethodno je, kako podsjećaju, ta djevojka kupila stolicu i litar sone kiseline, te ispila pola boce, pa se bacila na beton.

„To je bila strašna tragedija, a evo vidite šta nas je sada snašlo. U selu vlada velika tuga za Ekremom i njegovom majkom“, pričaju mještani.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se