12 C
Zvornik
20. април 2024.

Završen 4. Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“

ZVORNIK – U Domu omladine Zvornik završen je 4. Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“ koji je organizovalo Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj je bio Grad Zvornik.

Za najbolju predstavu proglašena je predstava „Nemušti jezik“ u izvođenju Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Malo Crniće. Ovo pozorište odnelo je još nekoliko nagrada i to za najbolju režiju nagrađen je Fuad Tabučić, kao i za scenski govor, dok je Stefan Pavlovski proglašen za najboljeg glumca.

Najbolju muziku i najbolju kostimografiju uradili su Stevan Milošević i Zagorka Đorić u predstavi „Svinjareva tajna“ Gradskog pozorišta Jagodina.

Za najbolju scenografiju nagrađena je Jelena Cvejić, predstava „Zaljubiška“ Zvorničkog dramskog pozorišta, za kolektivnu igru Dramski studio „Ars liberi“ iz Bačke Palanke sa predstavom „Sedam Snježana i jedan patuljak“. Najbolja glumica je Valentina Slepčević, predstava „Zaljubiška“ „Zvorničkog dramskog pozorišta“.

Pohvale su uručene za glumačka ostvarenja Darku Radomirović iz „Gradskog pozorišta“ Jagodina, Urošu Matić iz Dramskog studia „Ars liberi“ iz Bačke Palanke i Aleksandri Pavlović Opštinsko amatersko pozorište „Branislav Nušić“ Malo Crniće, te zvorničkoj publici za nesebičnu podršku festivalu.

Upravnica Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da je u festival uložen veliki trud, entuzijazam, ljubav i radost glume gdje su djeca kroz likove raznih djela uspjeli da ožive stvarnost koja je svojstvena njima.

– Festival je bio veoma posjećen, a djeca su imala priliku da pogledaju divne predstave u izvođenju Pozorišta mladih „DIS“ iz Banjaluke, Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ – Dječija scena Malo Crniće, Gradskog pozorišta Jagodina, Dramskog studija „Ars liberi“ iz Bačke Palanke i „Zvorničkog dramskog pozorišta“ – rekla je Ostojićeva koja je dodala da su najbolji nagrađeni Diplomom i nagradom „Zvono“.

Prije proglašenja najboljih najmlađu zvorničku publiku zabavljao je književnik Dragutin Beg.

„Zvorničko dramsko pozorište“ naredne godine obilježava 20 godina postojanja, a Fastival „Zvono“ mali jubilej – 5 godina trajanja.

– Drago mi je što je protekla tri dana, koliko je trajao Festival, ovdje bilo puno djece, sve je bilo ispunjeno dječijim smijehom i radošću, vidjela se njihova ljubav i iz njih smo iznjedrili ljepotu koju treba gajiti za ovu umjetnost – zaključila je Ostojićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se