9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vlajki u Teleringu: Na djelu „američko-islamski antisrpski džihad“ (video)

Zapadne sile nastoje da se na ovom prostoru stvori bošnjačko-muslimansko fundamentalističko društvo, izjavio je profesor Emil Vlajki, gostujući u emisiji RTRS-a „Telering“.

Vlajki je ocijenio da se tome mora stati u kraj, ili ćemo nakon 2019. postati dio „bošnjakizacije“ na ovim prostorima.

– Gdje god su muslimani u većini njihova je sveta dužnost da tu prave šerijatsku državu, a oni su već sada u većini, preći će 40 odsto, Amerika ih podupire i rukama i nogama i mislim da se BiH islamizuje kao što je islamizovano puno toga. Napravili su tzv. Republiku Kosovo, Makedonija je podijeljena na dva dijela, pri čemu je muslimanska strana u većini, imate Albaniju, dio Crne Gore, Sandžak, Preševsku dolinu, pola BiH….ako to nije islamizacija, onda više ne znam šta je islamizacija uopšte – rekao je Vlajki.

Vlajki je ponovio da je na djelu „američko-islamski antisrpski džihad“. Naveo je tri razloga za to.

– Prvo, Amerikanci žele da naškode ujedinjenju Evrope. Drugo, oni vode novi Hladni rat protiv Rusije, a smatraju da će Srbi, ako dođe do situacije „biranja strane“, biti uvijek proruski nastrojeni i treće Amerikanci žele, /svrstavajući se na stranu Bošnjaka u BiH/ da pokažu muslimanima da ih oni ne uništavaju i da su na njihovoj strani, iako ih u stvarnosti uništavaju svakodnevno – rekao je Vlajki.

Pogledajte šta je još prof. Vlajki rekao o odnosima u BiH, uticaju Amerike na Evropu i NATO, pobjedi Trampa…

[mom_video type=“youtube“ id=“3YGBNm7RxEk“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se