18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vajda se vraća na stari posao

Monte Karlo – Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće mijenjati svoj stručni štab za narednu sezonu pošto će u 2017. godinu ući sa provjerenom ekipom na čijem će čelu biti Slovak Marijan Vajda.

Nakon što je nedavno okončao saradnju sa legendarnim njemačkim teniserom Borisom Bekerom, mnogo se licitiralo imenima trenera koji će doći na njegovo mjesto. Najveći favorit za to mjesto bio je Australijanac Daren Kejhil, a u posljednje vrijeme sve više se pominjalo ime najboljeg srpskog dubl igrača Nenada Zimonjića. Međutim, Đoković izgleda neće angažovati nikoga, već će na mjesto glavnog trenera vratiti Vajdu koji je na toj funkciji bio do dolaska Bekera u decembru 2013. Slovak je sarađivao sa Đokovićem od 2006. godine, a u prethodne tri kada je Beker bio u timu Vajda je povremeno radio sa srpskim teniserom i pratio ga na većini turnira. Vajda sigurno najbolje poznaje Đokovića, a pored njega u timu će biti Miljan Amanović i Fil Grič. Đoković je njihovu zajedničku fotografiju iz Monte Karla objavio na „Fejsbuk“ profilu, a pored pomenute trojke na njoj je i kontroverzni guru Pepe Imaz koji će očigledno i dalje raditi sa Đokovićem.

– Nova godina, novi ciljevi, nova energija! Zahvalan sam i radujem se novim izazovima. Pozdrav od Đoković tima, vidimo se u Dohi – napisao je Đoković i tako otklonio sve dileme u vezi sa dovođenjem novog trenera.

Na pomenutoj fotografiji su i Novakova supruga Jelena i brat Marko koji su stalno uz njega i podržavaju ga na i izvan terena. Inače, tokom 20 godina saradnje sa Vajdom Đoković je postigao odlične rezultate, od 40. mjesta na ATP listi došao je do svjetskog vrha. Zajedno su osvojili mnogo titula, a od toga 12 na grend slemovima. Takođe, Đoković je za to vrijeme postavio brojne rekorde i onda je logično što će sa Slovakom nastaviti saradnju.

Start u Dohi

Kao i ovu, Novak Đoković će narednu sezonu početi na turniru u Dohi koji je na programu 2. februara. Što se tiče nastupa na turniru u Kataru, ove godine Đoković je osvojio titulu nakon što je u finalu pobijedio Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2. Zbog toga će naredne godine braniti 250 bodova na ATP listi. Ovaj turnir ima veoma bogat nagradni fond i zato privlači mnoge vrhunske igrače.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se