18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Potvrđeno: Srušeni brazilski avion je ostao bez goriva

Nakon što su preslušani audiozapisi pronađeni u crnim kutijama srušenog brazilskog aviona u kojem je poginulo 75 osoba, utvrđeno je da je avion neposredno prije pada ostao bez goriva, prenosi Bi-Bi-Si.

Na audio trakama se u više navrata može čuti kako pilot od kontrolnog tornja traži dozvolu za slijetanje zbog nedostatka goriva. Neposredno prije kraja audio zapisa, pilot kaže da avion leti na visini od 9.000 stopa.

U avionu su se nalazili fudbaleri brazilskog fudbalskog itma Šapekoense i 20 novinara. Snimak, koji je objavilo nekoliko kolumbijskih medija, potvrdio je ranije natpise da je nedostatak goriva doprinio nesreći.

„S obzirom da nije bilo eksplozije, to pojačava teoriju nedostatka goriva“, izjavili su kolumbijski vojni izvori.

Istražioci će uskoro objaviti detaljne uzroke nesreće i potpunu analizu, a očekuje se da će to potrajati mjesecima. Fudbalski tim Šapekoense je letio iz grada Medeljina, a trebalo je da igraju za njih najvažniji meč u istoriji.

Јedan od preživjelih, tehničar Ervin Tumiri je nakon nesreće izjavio kako je pratio bezbjednosna uputstva i da je većina putnika počela da viče i paniči.

Pronađene obje crne kutije, a britanski istražioci su objavili da će pomoći vlastima Latinske Amerike jer je avion Britiš Aerospejs 146 proizveden u Velikoj Britaniji.

Brazil je proglasio tri dana žalosti, dok hiljade ljudi u Šapekoenseu oplakuje žrtve avionske nesreće.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se