9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Počeo 4. Međunarodni festival dječijeg pozorišta

U Domu omladine Zvornik juče je počeo Međunarodni festival dječijeg pozorišta koji se održava četvrti put. Organizator manifestacije je Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj Grad Zvornik.

Upravnica Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da je ovo pozorište bilo gost na brojnim festivalima, te da su odlučili da i sami budu domaćini jedne slične manifestacije.

– Ove godine dolaze nam gosti iz Jagodine, Bačke Palanke, Malog Crnića i Banjaluke, a na programu je pet predstava. Festival je takmičarskog karaktera i po završetku biće dodijeljeno osam nagrada, za glumu, za režiju, dikciju, za kolektivnu igru i druge. Predstave će ocjenjivati žiri u sastavu Novica Bogdanović, direktor pozorišta Dis iz Banjaluke, Dubravka Nikolić, direktor pozorišta iz Mrkonjić grada i književnik Tode Nikoletić – rekla je Ostojićeva.

Festival je proglasio otvorenim direktor Doma omladine Đorđe Deurić koji je rekao da su festivali i slične manifestacije i oni koji ih organizuju biseri naše kulture, te da se treba boriti da što više djece dobije priliku da gledaju predstave i da se uključuju u razne vidove kulture.

Festival je počeo predstavom „Zaljubiška“ u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta i u režiji Božice Ostojić, dok će popodne Pozorište mladih „DIS“ iz Banjaluke izvesti predstavu „Sa one strane ulice“ u režiji Milana Bogdanovića. Drugog dana Opštinsko amatersko pozorište „Branislav Nušić“ – Dječija scena Malo Crniće izvešće predstavu „Nemušti jezik“ u režiji Fuada Tabučića. U petak je na programu „Svinjareva tajna“ Gradskog pozorišta Jagodina u režiji Petra Mitića, te „Sedam Snježana i jedan patuljak“ Dramskog studija „Ars liberi“ iz Bačke Palanke. Zatvaranje festivala kada će svečano biti proglašeni najbolji planirano je u petak u 17:00 sati. Gosti večeri tom prilikom biće dječiji književnici Tode Nikoletić i Dragutin Beg.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se