10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Počela „škola mira“ za mlade

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć počela druga putujuća „Škola mira“ za mlade, u okviru projekta „Obrazovanje za mir“, koji Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske provodi od 2013. godine.

Projekt koordinator Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske Dajana Marinković rekla je da je planirano da se, u okviru projekta „Obrzaovanje za mir“, relaizuju tri putujuće „Škole mira“ za regije centralna Bosna, Posavina i Podrinje.

Podsjetivši da je prva putujuća škola realizovana za centralnu Bosnu u Vitezu, Marinkovićeva je istakla da je putujuća škola za regiju Podrinje , koja počela u Zvorniku, okupila nekoliko srednjih škola, te mladih aktivista i pripadnika nevladinog sektora.

„Škola će trajati do nedjelje, 18. decembra na kojoj će biti održano nekoliko raznih radionica i predavanja, kao i posjete spomen obilježjima u Kravici, Bratuncu i Potočarima“, rekla je Marinkovićeva.

Ona je dodala da su za ovu školu angažovani eminentni stručnjaci koji će sa mladima obraditi razne teme iz oblasti demokratije, ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, međureligijskog razumijevanja i slično.

„Ovim pokušavao da pošaljemo poruku mira i da pokažemo da su mladi ti koji zaista treba da se bore za izgradnju mira u BiH“, rekla je Marinkovićeva.

Pokrovitelj „Škole mira“ je Ambasada Njemačke u BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se