14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Zvornik

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Zvornik na kojoj su odbornici i gradonačelnik Zoran Stevanović dali svečanu izjavu, nakon što je usvojena Informacija CIK BiH o dodjeli mandata u Skupštini grada Zvornik.

Novi saziv gradske Skupštine broji 31 odbornika i to 13 odbornika iz SNSD-a, 6 odbornika iz DNS-a, 5 odbornika iz SDS-a, 3 iz SDA, 2 iz SP-a, te po jednog odbornika iz SNS-a i SDP-a.

Za predsjednika Skupštine grada Zvornik izabran je Mersad Mehmedović koji je i do sada bio na ovoj funkciji. Za potpredsjednika Skupštine izabran je Siniša Mijatović, a za v.d. sekretara Skupštine Mitar Vasić, dosadašnji sekretar. Za zamjenika gradonačelnika jednoglasno je izabran Bojan Ivanović, dosadašnji v.d. zamjenika gradonačelnika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas na izboru svim izabranim odbornicima, predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine, te svom zamjeniku, poželjevši da i u naredne četiri godine svi zajedno rade u korist boljeg života i uslova za privređivanje na ovim prostorima svih građana.

Govoreći o planovima u narednom četvorogodišnjem periodu, Stevanović je istakao da će se raditi na dovršetku započetih projekata, kao i na realizaciji novih, najavivši da će već u ponedeljak zvanično biti uveden izvođač u posao rekonstrukcije ostatka vodovodne i kanalizacione mreže u gradu i realizacije projekta vodosnabdijevanja mjesne zajednice Tršić i kanalizacionog sistema u Tabancima.

– Sve naše započete aktivnosti idu svojim tokom i mislim da će Gradska uprava odgovoriti svim izazovima koji budu pred nama u naredne četiri godine – rekao je Stevanović.

On je istaka i da očekuje da zvornički parlament bude najstabilniji u Republici Srpskoj i u naredne četiri godine, kao što je bio u prethodnom mandatu.

– Zvornik je grad sa vrlo zavidnim nivoom parlamentarnosti i parlamentarne demokratije i volio bih da se mnoge sredine ugledaju na to kako radi zvornička Skupština. I današnja konstitutivna sjednica dokaz je da se u Zvorniku dobro radi i da svi odbornici podržavaju sve ono što je u interesu građana– rekao je Stevanović.

Mehmedović se zahvalio kolegama odbornicima na ukazanoj časti i povjerenju da u narednom periodu vodi i predstavlja Skupštinu grada.

– Nadam se da ćemo opravdati povjerenje građana koje smo dobili i da ćemo donositi najbolja moguća rješenja i odluke u interesu građana, te da ćemo se, kao i do sada, međusobno uvažavati, ali i unaprijediti naše odnose – rekao je Mehmedović.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Zvornik prisustvovali su poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić, Spomenka Stevanović i Nedim Čivić.

Savićeva je čestitala svim odbornicima i onima koji su danas izabrani na funkcije poručivši da danas ispisuju istoriju, jer su prvi odbornici u Skupštini grada Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se