10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Održan godišnji koncert „Izvornika“

ZVORNIK – U Domu omladine Zvornik održan je sinoć tradicionalni godišnji koncert Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“.

Umjetnički rukovodilac ovog društva Ljubiša Popović rekao je novinarima da će se Društvo predstaviti publici sa novim aranžmanima i novim pjesmama.

„Trudimo se da svaki put uradimo nešto novo kako bi bili zanimljiviji našoj publici“, rekao je Popović i dodao da je u Društvu prisutan jedan dinamizam sa širokom lepezom repertoara.

Ističući da je „Izvornik“ ove godine na takmičenju u Bijeljini osvojio zlatnu medalju u kategoriji mješovitih horova, Popović je rekao da se društvo priprema za novi šampionat horova, koji će biti održan u maju naredne godine u Tuzli.

U okviru večerašnjeg godišnjeg koncerta, nastupio je i Dječji hor „Izvornik“.

Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ osnovano je 1. avgusta 2011. godine. U repertoaru Društva zastupljena je duhovna i svetovna muzika.

U okviru duhovne muzike Društvo izvodi cjelokupnu liturgiju i druga koncertna duhovna djela, dok u okviru svjetovne muzike izvodi tradicionalnu i etno muziku, višeglasne obrade zabavne, narodne i evergrin muzike, te djela domaćih i stranih kompozitora horske muzike.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se