5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Na „Zimskoj tržnici“ nastupio „Izvornik“

ZVORNIK – U završnici prvog dana „Zimske tržnice“ nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ koje svojim nastupima uvijek oduševi i Zvorničane i publiku u drugim gradovima.

Ljubiša Popović, umjetnički rukovodilac „Izvornika“, rekao je da je u večerašnjem koncertu nastulo 14 članova društva koji su izveli 10 pjesama, od etno do obrade pop muzike u okviru polasatnog koncerta.

– Ovo je divna manifestacija i volio bih da se proširuje, da što više zvorničkih izvođača dođu na scenu i da podstaknu i druge da se bave kulturom. Ujedno ovim nastupom smo promovisali naš Novogodišnji koncert koji će biti održan u Domu omladine 27. decembra u 19:00 sati – rekao je Popović.

Danas je nastup imao i KUD „Sveti Sava“ kada se predstavilo oko 40 članova u okviru Mlađeg dječijeg ansambla.

„Zimska tržnica“ otvorena je danas na gradskom šetalištu, uz Djeda mraza, kao i uz maskote Pozorištanca „Maslačak“ iz Bijeljine, muziku i novogodišnje ukrase, vruć čaj i druga posluženja.

U nedelju u 13:00 sati biće upriličeno obilježavanje praznika Djetinjci u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice, dok će koncert održati Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ i Ana Spasojević. Do kraja manifestacije Zvorničane očekuje još ukupno 17 raznih programskih sadržaja, od priredbi preko koncerata i predstava, kao i obilježavanja praznika i običaja uz zajedničko kićenje jelke i badnjaka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se