5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

KUD „Sveti Sava“ nastupio u okviru „Zimske tržnice“ (foto)

ZVORNIK – Nakon otvaranja „Zimske tržnice“ prvi nastup danas u 13:00 sati imao je KUD „Sveti Sava“.

Dragan Golić, predsjednik KUD-a, ocijenio je da je ideja o ovakvoj manifestaciji jako dobra i izrazio je nadu da će postati tradicionalna.

– Drago nam je što smo učesnici na „Zimskoj tržnici“. Mi ćemo imati ukupno tri nastupa do kraja manifestacije. Danas se predstavilo oko 40 naših članova u okviru Mlađeg dječijeg ansambla koji su izveli nekoliko dječijih igara. Već 5. januara imaćemo dva koncerta i to u 13:00 sati kada će nastupiti Stariji dječiji ansambl, a u 18:00 sati i Prvi izvođački ansambl – rekao je Golić.

„Zimska tržnica“ otvorena je danas na gradskom šetalištu, uz Djeda mraza, kao i uz maskote Pozorištanca „Maslačak“ iz Bijeljine, muziku i novogodišnje ukrase, vruć čaj i druga posluženja.

Prvu „Zimsku tržnicu pozdravili su i izlagači koji ocjenjuju da je Zvorniku trebala ovakva manifestacija koja i njima pruža mogućnost da se predstave i ponude svoje proizvode i sve to u jednoj veseloj, prazničnoj atmosferi.

Večeras u 18:00 sati na platou „Kasina“ nastupiće Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

U nedelju u 13:00 sati biće upriličeno obilježavanje praznika Djetinjci u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice, dok će koncert održati Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ i Ana Spasojević. Do kraja manifestacije Zvorničane očekuje još ukupno 17 raznih programskih sadržaja od priredbi preko koncerata i predstava, kao i obilježavanja praznika i običaja uz zajedničko kićenje jelke i badnjaka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se