23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kampanja „Alkohol + volan = Ubitačna kombinacija“/“Srećna Nova bez žrtava“

ZVORNIK – Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Republička uprava za inspekcijske poslove, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez i Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornik provode preventivnu kampanju pod nazivom „Alkohol+volan=Ubitačna kombinacija“ / „Srećna Nova bez žrtava“. Podršku Kampanji pružila je Kompanije „Molson Kors“/Jelen pivo.

Kampanja će u Zvorniku biti realizovana sutra (subota, 24.12.2016.) u vremenu od 13:00 do 16:00 sati na šetalištu pored Pošte.

Kampanja ima za cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz smanjenje broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

Vožnja pod uticajem alkohola predstavlja veliki problem za bezbjednost saobraćaja. Alkohol je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa najtežim posljedicama.

U okviru kampanje vrši se podjela letaka, pojačana je kontrola alkoholisanosti vozača, a za građane je organizovana i simulacija uticaja alkohola sa „pijanim naočarama“.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#d8d8d8″ arrow=“yes“]

Vozači treba da znaju da:

  • alkohol slabi funkcionisanje čula
  • alkohol usporava opažanje pojava bitnih za bezbjedno učešće u saobraćaju
  • alkohol slabi psihofizičke sposobnosti

Ako piješ:

  • ne upravljaj motornim vozilom
  • zaduži osobu koja će biti odgovorna za tvoj bezbjedan povratak kući
  • koristi javni prevoz ili taksi prevoz

[/quote]

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se