15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Erdoan se telefonom pravdao Putinu u vezi sa Asadom

MOSKVA – Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan objasnio je u telefonskom razgovoru ruskom kolegi Vladimiru Putinu izjavu o planovima za rušenje Bašara el Asada, izjavio je danas savjetnik ruskog predsjednika Jurij Uškakov.Ušakov, međutim, nije objelodanio detalje o tome kakvo je objašnjenje Erdoan prezentovao Putinu, prenijela je agencija RIA.

Rojters podsjeća da je Kremlj sinoć saopštio da su Putin i Erdoan razgovarali telefonom o Siriji, a posebno situaciji u Alepu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da je Moskva iznenađena izjavom Erdoana da su turske snage prisutne u Siriji da bi srušile režim predsjednika Asada, kao i da očekuje objašnjenje od Ankare.

„Ta objava je zaista novina za nas. To je veoma ozbiljna izjava i razlikuje se od ranijih i našeg viđenja situacije. Nadamo se da će naši turski partneri dati neko objašnjenje o tome“, rekao je Peskov.

Erdoan je početkom nedjelje kazao da je misija UN-a u Siriji bila neuspješna i ocjenio kao čin ogorčenja to što je Turska u Siriju u avgustu, poslala tenkove, borbena vozila i specijalne snage na granicu.

„Tu smo zbog pravde, tu smo da okončamo ulogu okrutnog Asada, koji širi teror“, rekao je Erdoan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se