18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Direktor oštetio budžet Srpske za 45.966 KM

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesena su dva izvještaja protiv direktora preduzeća “Josipović” čiji su inicijali I.J. zbog osnova sumnje da je oštetio budžet Republike Srspke u iznosu od 45.966 KM na način da je prikazao neistinite podataka o eksploataciji prirodnog šljunka i pijeska iz vodotoka rijeke Bosne na području grada Doboja.

Prijavljeni je od maja 2014. do kraja juna ove godine vršio eksploataciju prirodnog šljunka i pijeska koji je u navedenom periodu prodao domaćim kupcima u ukupnoj količini 43.732 metra kubna, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti.

Prilikom sačinjavanja izvještaja Javnoj ustanovi “Vode Srpske” Bijeljina, I.J. je prijavio količinu 13.088 metara kubnih eksploatisanog šljunka i pjeska, dok razliku između ukupno prodatih i prijavljenih količina izvađenog šljunka i pijeska od 30.644 metra kubna nije prijavio, obračunao ni uplatio vodnu naknadu.

Prijavljivanjem neistinitih podataka uskraćena su sredstva koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske u ukupnom iznosu od 45.966 KM, a za privredno društvo “Josipović” ostvarena je protivpravna imovinska korist.

Prijavljeni je i u toku 2014. godine bez odgovarajuće dozvole izvodio radove na eksploataciji tehničkog građevinskog kamena na ležištu Osojnica, područje grada Doboja, zbog čega je Republička uprava za inspekcijske poslove 25. februara 2014. godine naredila obustavu radova.

I.J. je skinuo znak o zabrani rada i obavještenje kojim je navedeno da skidanje i povreda službenog znaka predstavlja krivično djelo i radnicima privrednog društva “Josipović” dao nalog za dalje izvođenje radova koji su, uprkos zabrani, vršeni do 3. septembra 2015. godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se