18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Borac bez mane i straha: Nikola Drobnjak kandidat Kik boks saveza Republike Srpske

ZVORNIK – Kik boks savez Republike Srpske, kandidovao je Nikolu Drobnjaka iz Zvornika za izbor deset najboljih spiortsita Republike Srpske u izboru Glasa Srspke. Ovaj dvadesetdevetogodišnji sportsita, ima bogatu karijeru, koju je začinio posebnim rezulatatima ove godine.

Drobnjak je karijeru počeo kao odbjkaš u zvorničkoj Drini, nakratko se bavio suđenjem, a odlaskom na studije na Defektolkoškom fakultetu u Beograd, kik boks postaje njegovo opredeljenje.

– Prve uspjehe sam postigao u beogradskom klubu „011“, gdje sam imao prilike da radim sa najboljim kik bokserima u Srbiji. Tri puta sam bio prvak Beograda i četiri puta prvak Srbije B klasa, od čega sam na jednom turniru progalašen za najboljeg borca. Ponovio sam isti uspjeh i u A klasi, a po jednom sam bio drugi odnosno treći, priča Drobnjak.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#d6d6d6″ arrow=“yes“ align=“right“]

Nikola Drobnjak je biran za najboljeg sportistu Zvornika i više puta bio među prvih deset.

– Srećan sam što me je moj savez kandidovao za izbor najboljih sportista Republike Srpske. Ovo je izuzetna čast za mene ali i priznanje za kik boks i sport u Zvorniku uopšte. Nadam se da će moji rezultati opredijeliti žiri da me uvrsti među najbolje sportiste Republike Srpske, ističe Drobnjak.

[/quote]

Završetkom studija i sticanjem zvanja specijalnog pedagoga, vraća se u rodni Zvornik, gdje osniva prvi kik boks klub u gradu na Drini.

– Nasatupao sam i za tuzlanski klub „Flak Tom Ket“ i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bio sam učesnik prvenstva Evrope u Sloveniji ove gdoine. Četiri puta sam bio prvak Balkana, dva puta zaredom osvajač Interancionalnog turnira „Ilidža“ open. Prošle godine u kategoriji lou kik sam osvojio prvenstvo Bosne i Herecgovine, a ove sam ponovio taj uspjeh i u lou kiku i u K1, dodaje Drobnjak.

Ovaj sportista i pedagog u zvorničkom klubu okuplja nekoliko desetina mladih koji svakodnevno treniraju kik boks.

– Zahvalan sam prije svega ljudima iz Kik boks saveza Srbije i iz klub „011“, koji su mi omogućili da treniram zajedno sa reprezentativcima Srbije, kao i tuzlanskom klub „Flak Tom Ket“ i selektorima reprezentacije BiH, bez kojih ne bih postigao ove rezultate. Nastavljam sa radom i pripremama za svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Rio de Žaneiru, zaključio je Drobnjak.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se