13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Akcija Savjeta učenika JU SŠC „Petar Kočić”

Paketići za mališane u dnevnom centru i porodilištu

ZVORNIK – Članovi Savjeta učenika JU SŠC „Petar Kočić“ prikupili su, u okviru akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“, i uručili 26 paketića i 25 igračaka za korisnike dnevnog Centra za pomoć djeci sa smetanjama u razvoju, te paketiće mališanima na Pedijatrijskom odjeljenju Opšte bolnice u Zvorniku. Po riječima Marije Stepanović, koja je zajedno sa Milijanom Simić koordinator ovog tijela u školi, radi se o tradicionalnim humanitarnim aktivnostima koje Savjet provodi u toku godine. Dragana Mitrović specijalista socijalne terapije i rehabilitacije u Centra za pomoć djeci sa smetanjama u razvoju istakla je da je akcija veoma značajna jer su obradovali sve mališane.

– Srednjoškolski centar je u više navrata pomagao korisnicima Centra, a sada su pored paketića korisnici dobili i igračke. Akcija je zaista pun pogodak i mislim da i djeca i roditelji mogu samo da budu zahvalni na ovakvoj pažnji od strane učenika – rekla je Mitrovićeva.

Riječi hvale za akciju imali su i roditelji i ljekari Opšte bolnice u Zvorniku gdje su na Pedijatrijskom odjeljenju uručeni paketići za mališane koji se tu trenutno liječe.

– Djeca su oduševaljena posjetom, kao i svi zaposleni. Najtoplije se zahvaljum vašoj školi i Savjetu učenika što su učinili da boravak ovoj djeci u bolnici bude što ugodniji i ljepši – istakao je Mirko Mrđen dežurni ljekar na Pedijatrijskom odjeljenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se