15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Stanovnici španskog sela preko noći postali milioneri

Velika je radost stanovnika malog španskog sela Serezales del Kondado u Španiji nakon vijesti da su postali milioneri. To se desilo preko noći.

Svaki od 80 mještana na svoj račun primio je po više od dva miliona dolara nakon smrti milijardera Antonina Fernandeza, koji je pomogao firmi Grupo Modeli da počne proizvodnju čuvenog piva Korona. On je preminuo u avgustu u 99. godini, a u oporuci je obradovao mnoge i pokazao da nije zaboravio svoje korijene.

Fernandez je rođen u siromašnoj porodici u selu Serezales del Kondado. Bio je jedno od sedmoro djece. Sa 14 godina je morao da napusti školu, jer njegovi roditelji nisu imali novca da ga dalje školuju.

U testamentu, Fernandez je odlučio da se zahvali svima koji su bili uz njega i njegovu porodicu. Poklonio im je ukupno 210 miliona dolara.

– Prije nismo imali ni novčića. Ne znam ni šta bismo radili da nije bilo Antonina – rekao je vlasnik lokalnog bara Maksimino Sančez.

Filantrop koga je za humana djela svojevremeno nagradio i španski kralj Huan Karlos ostavio je novac da se u njegovom rodnom mjestu izgradi kulturni centar i neprofitna organizacija za 300 budućih zaposlenih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se