23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srebrenica: Vlada Srpske obezbijedila 100.000 KM pomoći

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 100.000 KM podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području opštine Srebrenica.

Sredstva će biti uplaćena skelanskoj fabrici za preradu voća „Fud valej“, koja će svojim kooperantima obezbijediti agrotehnička sredstva potrebna za održavanje malinjaka.

Ova fabrika je jedan od nosilaca poljoprivrednog razvoja u ovom dijelu srebreničke opštine sa godišnjim otkupom od 500 tona maline. Zajedničkim programom sa Vladom Srpske žele proširiti kapacitete i pružiti pomoć kooperantima.

„Podsticajna sredstva nam mnogo znače i iskoristićemo ih da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima kupovinom opreme i mašina koji će našim kooperantima biti ustupljeni na korišćenje“, rekao je direktor ove firme Miloš Katanić.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić kaže da u Skelanima skoro da nema domaćinstva koje se ne bavi proizvodnjom maline, a upravo će ulaganje u poljoprivredu, odnosno malinarstvo, biti prioritet u razvoju ovog dijela opštine.

„Opština Srebrenica je do sada imala godišnju proizvodnju od 1.200 tona maline. Naš plan je da tu količinu utrostručimo. Imamo potpunu podršku Vlade Republike Srpske i siguran sam da ćemo uspjeti u tome“, ističe Grujičić.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prije nekoliko dana najavljena je izrada Programa razvoja za oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za Srebrenicu koji će opštinskom rukovodstvu pomoći u planiranju aktivnosti u pravcu razvoja opštine u naredne četiri godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se