20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Saradnja sindikalnih organizacija kompanije „Alumina“ i Tehnološkog fakulteta Zvornik

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ dogovorila je principe buduće saradnje sa sindikalnom organizacijom Tehnološkog fakulteta u Zvorniku. Memorandum o međusobnoj saradnji, uzajamnoj sindikalnoj pomoći i razumijevanju danas su potpisali predsjednici ovih sindikalnih organizacija dr Radenko Smiljanić, i prof. dr Mitar Perušić.

Perušić kaže da je ovo jedan od prvih primjera oblika saradnje između sindikalnih organizacija iz privredne sfere i jedne visokoobrazovne ustanove, gdje su na najbolji način prepoznali značaj ulaganja u nauku i obrazovanje.

„Uspješnu saradnju između kompanije „Alumina“ i Tehnološkog fakulteta Zvornik, proširili smo na naše dvije matične sindikalne organizacije“, kaže Perušić, dodajući da će buduća sindikalna saradnja biti utemeljena na principima zajedničkih aktivnosti, te uzajamne pomoći i razumijevanja.

On je rekao da su mladi ljudi, nakon završetka Tehnološkog fakulteta, veoma dobro prihvaćeni u kompaniji „Alumina“.

„Nadam se da ćemo ubuduće generisatinove ideje i nove oblike saradnje u budućim zajedničkim izazovima“, naglasio je Perušić, izražavajući zahvalnost sindikatu „Alumine“ na spremnosti za saradnju.

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić današnje potpisivanje memoranduma o međusobnoj saradnji između ove dvije sindikalne organizacije ocijenio je kao logičan slijed događaja imajući u vidu ukupnu saradnju između kompanije „Alumina“ i Tehnološkog fakulteta u Zvorniku.

„Očekujem vrlo brzo konkretne aktivnosti i rezultate saradnje naših sindikalnih organizacija“, rekao je Smiljanić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se