12 C
Zvornik
25. април 2024.

Radnici izašli na ulice širom Amerike

Više od 100 ljudi uhapšeno je tokom protesta i štrajkova u gradovima širom SAD kojima se traži povećanje minimalne zarade, reforma imigracione politike i sindikalna prava.

Organizacija za prava radnika „Fajtfor15“ na četvorogodišnjicu svog osnivanja pozvala je radnike na opšte proteste u 340 američkih gradova.

Ova poziv naročito se odnosio na radnike u restoranima brze hrane i radnike na aerodromima.

U Los Anđelesu uhapšeno je 49 osoba nakon odbijanja naredbe policije da se oslobode ulice za saobraćaj.

U Detroitu uhapšene su 24 žene i 15 muškaraca tokom demonstracija koje su počele u šest sati ujutro po lokalnom vremenu, prenosi „Sputnjik“.

„Demonstranti su izjavili da su očekivali da će biti uhapšeni zbog neposluhšnosti, a slični protesti su organizovani i u drugim gradovima“, rekla je porparol policije u Detroitu Dženifer Votson.

U isto vrijeme oko 200 demonstranata izašlo je na ulice Njujorka gdje je desetak demonstranata uhapšeno zbog blokade saobraćaja u blizini Mekdonaldsa, a u Kembridžu u saveznoj državi Masačusters uhapšena su 34 demonstranta.

Pobjednik predsjedničkih izbora u SAD Donald Tramp obećao je tokom svoje kampanje, protivno platformi Republikanske stranke i na opšte iznenađenje, da će povećati minimalne zarade u skladu sa troškovima života.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se