8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Prvo kolo bokserskog šampionata Srpske: Obilić nadmoćan (foto)

Kvalitetne borbe, dobra organizacija i nadmoćnost zvorničkih boksera impresije su Prvog kola bokserskog prvenstva RS koje se održalo sinoć u Zvorniku

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć uspješno počela liga Republike Srpske u boksu. Pred oko hiljadu gledalaca vidjelo se odličnih 18 mečeva.

U prvom kolu učešće su uzeli su još i klubovi iz Trebinja, Nevesinja, Gackog, Bijeljine, Brčkog, Dervente ,Srebrenice, dva kluba iz Banjaluke, Jezera i dva gostujuća kluba iz Loznice kao i domaći Obilić.

Za Obilić je nastupilo 7 takmičara: Mihailo Cvjetinović, Vukašin Mišić, Dragoljub Kulić, Igor Spasojević, Gordan Spasojević, Jasmin Hajdukalić i Filip Džinić, a klub Obilić je ujedno ostvario i najbolji rezultat prvog kola sa šest pobjeda i jednom nerješenom borbom.

„Prezadovoljni smo ovako dobrim rezultatom. Iako je ovo mlad klub, već nakon prvog kola i prve pozicije na tabeli možemo reći da postoji šansa da pored velikih klubova Radnika i Slavije možemo čak i do prve pozicije na kraju ove lige“ – rekao nam je predsjednik bokserskog kluba „Obilić“ Aleksandar Koji.

Pehar za najbolju bokserku kola osvojila je Zorka Stojanović iz kluba Jedinstvo – Brčko, za najboljeg boksera proglašen je Simo Josipović iz Svetog Georgija – Banja Luka, a za naborbeniji par proglašen je meč između Dejana Veljkovića BK Srebrenica i Ivana Ignjatovića BK Vukovi sa Drine – Loznica.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom u prvom kolu, i ekipa je prošla bez povreda što je jako bitno. Za naredno kolo imaćemo na raspolaganju širi spisak boksera, a u narednom periodu planiramo uvesti i djevojke u ovo takmičenje, nije lako sačuvati mjesto ni na prve tri pozivije jer tu su klubovi sa velikom tradicijom i jako kvalitetnim takmičarima ali trudićemo se da budemo među najboljima“ – rekao na je trener Obilića iz Zvornika Mirko Ždralo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se