18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Prva godišnjica rada Društva „Kanis“

ZVORNIK – Zvorničko Kinološko društvo „Kanis“ povodom prve godišnjice rada, u nedelju, 27. novembra, organizuje druženje članova i ljubitelja pasa na kojem će, pored prezentovanja dosadašnjeg rada i planova za naredni period, biti urpiličeno predavanje istaknutog kinologa Obrada Đokića.

Đokić će govoriti o Organizaciji kinoloških društava i osnovama funkcionisanja, Značaju izložbi i uzgojnog pregleda, Genetici i značaju rada sa štencima, Osnovama anatomije i Ishrani i preventivnoj zaštiti.

Đokić je član Beogradskog kinološkog društva i Kluba ljubitelja njemačkih ovčara Beograd, te Međunarodni kinološki sudija koji više od 30 godina radi u MUP Srbije na obuci službenih pasa. Napisao je više knjiga o psima i piše za mnoge časopise. Vodi seminare za kinološke sudije i vodiče službenih pasa. Osnivač je i predsjednik Kluba za obuku vodiča i dresuru službenih pasa BKD. Dobitnik je više velikih priznanja za unapređenje kinologije na ovim prostorima.

Predsjednik Kinološkog društva „Kanis“ Zvornik Vladimir Stevanović podjeća da je Društvo zvanično počelo sa radom u novembru prošle godine.

– Prije godinu dana registrovali smo naše Društvo, ali je ekipa zvorničkih ljubitelja pasa i prije toga počela sa radom. U godini za nama organizovali smo više događaja, od kinološke večeri, preko smotre pasa, prezentacija društva, a najveći uspjeh nam je Izložba pasa CAC BiH Zvornik koja je sigurno bila jedna od najbolje organizovanih i posjećenih izložbi u BiH. Veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi Zvornik, kao i našem sugrađaninu Ognjenu Pavloviću koji je jedan od najzaslužnijih za osnivanje i rad Društva – rekao je Stevanović.

On je dodao da će u okviru obilježavanja godišnjice rada Društva biti prezentovani planovi za predstojeću godinu, dodavši da su najveći ciljevi i dalje popularizacija kinologije, organizovanje izložbe pasa i izgradnja parka za pse.

Stevanović je pozvao sugrađane da u nedelju, 27. novembra, u 17:30 sati  dođu u objekat „Naša kafana“ i da zajedno obilježe prvu godinu rada Društva „Kanis“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se