15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Popović: Brisel pogazio sve vrijednosti

Lider Srpske narodne stranke /SNP/ Nenad Popović uputio je pismo glavnom uredniku „Raša tudej“ Margariti Simonjanoj sa porukom ohrabrenja i podrške, poručivši da ova medijska kuća i „Sputnjik“ izdrže progon najviše institucije EU, koja je njihovo izvještavanje izjednačila sa širenjem propagande „Islamske države“.

Popović je naveo da vjeruje da većina građana Srbije podržava ova dva medija i istakao da usvajanje Rezolucije u Evropskom parlamentu u kojoj se izvještavanje „Sputnjika“ i televizije „Raša tudej“ kvalifikuje kao propaganda predstavlja grubo kršenje slobode govora i mišljenja, kao osnovnih demokratskih i civilizacijskih vrijednosti.

„Ovaj napad institucija EU na slobodne medije ukazuje da EU više nema ni kapacitet, ni kredibilitet da sebe naziva bastionom i zaštitnikom demokratskih vrednosti i ljudskih prava i sloboda“, kaže Popović.

Prema njegovim riječima, Brisel je na ovaj način posegao za instrumentima represije koje koriste totalitarni režimi, i to u trenucima kada osjete da im se bliži krah.

„Žalosno je što na ovakav način EU ulazi u terminalnu fazu svog postojanja, gazeći vrednosti na kojima je nekada počivala, a koje su joj ostavili u zalog svi oni koji su dali svoje živote u Drugom svjetskom ratu da bi Evropa danas živjela u miru i slobodi, a među njima je bilo najviše Rusa i Srba“, poručio je Popović.

On je poželio redakcijama navedenih medijskih kuća da istraju u borbi za istinu i pravdu, uz riječi da bi takvi incidenti trebalo da ih ohrabre i dodatno motivišu da nastave da rade svoj posao predano i profesionalno, u interesu očuvanja demokratije, mira i stabilnosti u svijetu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se